U bent hier: BEZOEKEN » Nieuwigheden van de exposanten » LowSalt – De Meat Cracks oplossing voor Natriumreductie

Nieuwe producten van de exposanten

LowSalt – De Meat Cracks oplossing voor Natriumreductie

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de WHO is 5g zout per dag en wordt door een gemiddelde opname van 8-12 g door de Europeanen duidelijk overschreden.
70-80% van de zoutconsumptie wordt binnen gekregen door levensmiddelen als brood, kant en klaar gerechten, vlees en vleeswaren.

Toch is natriumchloride één van de belangrijkste ingrediënten in de vleesindustrie.
Daarom is het onder andere door zijn smaak gevende en smaakversterkende werking, alsmede de conserverende functie en eveneens de kleurvorming in de zin van nitriet houdend zout in onze producten niet meer weg te denken.

Met deze achtergrondkennis heeft Meat Cracks innovatieve oplossingen ontwikkeld voor een veilige en makkelijke manier om reductie van natrium in vleesproducten zoals droge worst, gekookte en rauwe ham en kookworstsoorten te realiseren. Door gebruik te maken van mineralen en de synergiën van smaakgevende componenten die de zoute smaak verbeteren, kan een reductie van 25% worden bereikt. Volgens “Regulation (EG) 1924/2006” kan als declaratie natrium gereduceerd worden gebruikt, aldus Gregor Scheffer, CEO van Meat Cracks Technologie GmbH. Door ook andere natriumbronnen in smaakgevende componenten niet te gebruiken, biedt Meat Cracks veilige smaakgevende combinaties van ingredienten met innovatieve technologie. Het gebruik van deze “Low Salt” producten leidt niet tot kwaliteitsverlies ten aanzien van consistentie, kleur en houdbaarheid van uw geproduceerde producten.

terug naar overzicht

  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • Azelis
  • FIT
  • Ingrizo
  • Lifesupplies
  • Raps
  • snick
  • Strik
  • Verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent