U bent hier: BEZOEKEN » Nieuwigheden van de exposanten » Holland Food Valley: Plantaardige eiwitten voor een gezonde & duurzame toekomst

Nieuwe producten van de exposanten

Holland Food Valley: Plantaardige eiwitten voor een gezonde & duurzame toekomst

Wie neemt deel aan Holland Food Valley?
GreenFood50 ontwikkelt, produceert en levert quinoa ingrediënten. Voor deze ingrediënten worden in Nederland geteelde quinoa zaden gebruikt met een laag saponine gehalte. Deze ingrediënten worden toegepast in bakkerijproducten, sportvoeding, salades, sausen, pasta’s, baby- en kindervoeding, dranken, gezonde snacks, vegetarische, vegane en glutenvrije producten. Sinds 2014 worden GreenFood50 quinoa ingrediënten dagelijks gebruikt bij het Nederlandse Olympische Trainingcentrum op Papendal.

Duplaco produceert op heterotrofe wijze de microalg Chlorella. Deze microalg heeft een unieke smaak en is van hoogwaardige kwaliteit. De Chlorella is onder meer geschikt voor verwerking in producten als smoothies, algenburgers, pasta of brood- en deegwaren, maar kan ook puur geconsumeerd worden of als specerij dienen. De verse (10% en 20% DW) en de alg in poedervorm zijn beide toepasbaar als functioneel ingrediënt.
Meatless levert wereldwijd 100% plantaardige getextureerde ingrediënten aan de voedingsmiddelenindustrie. Deze ingrediënten worden gemaakt van onder meer tarwe, witte bonen, lupine of rijst. Met zelf ontwikkelde, wereldwijd unieke, productiemethoden maakt Meatless onderscheidende ingrediënten met bijzondere eigenschappen. Zo voegen Meatless-producten sappigheid, vetbeleving en smeuïgheid toe en weet Meatless de textuur van veel producten te verbeteren. Meatless is zeer succesvol in het ontwikkelen van vegetarische, veganistische en hybride producten en concepten voor klanten en levert volledige technische ondersteuning.

Food Valley is het kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland. Dit ecosysteem kenmerkt zich door de vele innovatieve agrifood en foodgerelateerde oplossingen van wereldformaat en door de samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Food Valley biedt bedrijven een internationaal netwerk van middelen en mogelijkheden aan om innovatie te versnellen en te vermarkten onder meer via The Protein Cluster:

The Protein Cluster is het internationale platform voor ingrediëntenleveranciers, voedselfabrikanten, retailers, cateraars en stakeholders actief in of met interesse voor plantaardige, vegan of vegetarische oplossingen. The Protein Cluster helpt leveranciers van plantaardige eiwitten; ingrediënten, halffabricaten, eindproducten en technologieën bij het ontwikkelen en vermarkten van hun innovatieve producten. Doel is de consumenten te stimuleren naar een meer gezonde en duurzame levensstijl.

De Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade in Brussel ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities. De Landbouwraad kent een uitstekend regionaal netwerk en biedt informatie over exportmogelijkheden, markt(toegang), actuele ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Hierdoor is het mogelijk bedrijven snel van de juiste informatie te voorzien of aan partners te helpen om succesvol zaken te doen.

Waar vindt u ons?
Intrafood, Holland Food Valley stand D32
5-6 september 2018 in Kortrijk, België

Via Twitter: @FoodValley_NL, @AgroBelgie, @NLinBE

Meer informatie
Jolanda.Wels@foodvalley.nl
Food Valley NL
+31 6 2112 43 11

terug naar overzicht

 • GROEN BLOKJE SPONSORS
 • Azelis
 • FIT
 • Ingrizo
 • Lifesupplies
 • Raps
 • snick
 • Strik
 • Verstegen
 • GROEN BLOKJE PARTNER
 • Ugent