U bent hier: PROGRAMMA » SEMINAR OVERZICHT » GRAANVEZELS VOOR GEZONDERE GRAANPRODUCTEN: OPPORTUNITEITEN, UITDAGINGEN EN OPLOSSINGEN

SEMINARS

GRAANVEZELS VOOR GEZONDERE GRAANPRODUCTEN: OPPORTUNITEITEN, UITDAGINGEN EN OPLOSSINGEN

Door een toenemend bewustzijn bij de consument over het belang van gezonde voeding stijgt de vraag naar vezelrijke producten. Tarwezemel, een nevenproduct van de industriële vermaling van tarwe, is een uitstekende bron van dieetvezel en wordt toegevoegd aan een aantal levensmiddelen (brood, koekjes, ontbijtgranen, pasta, snacks, etc.) omwille van zijn rijk nutritioneel profiel. Er is epidemiologische evidentie dat consumptie van zemelrijke producten de kans op welvaartsziektes zoals obesitas, diabetes, kanker en hart- en vaatziektes aanzienlijk vermindert. Incorporatie van zemelmateriaal in graangebaseerde systemen is echter niet zo eenvoudig omdat zemel de technologische en organoleptische kwaliteit van de verkregen producten aanzienlijk wijzigt. In deze lezing wordt ingegaan op de opportuniteiten en uitdagingen die zemelgebruik met zich mee brengen en wordt gekeken naar onderzoek en mogelijke oplossingen in dit domein.

Prof. Gewoon Hoogleraar, Christophe Courtin - Afdelingshoofd voor levensmiddelen- en microbiële technologie, Laboratorium voor levensmiddelenchemie en -biochemie, KU Leuven

Connecteer met Christophe Courtin

CV Christophe Courtin

Meer info: Contacteer Christophe Courtin

 

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • FIT
  • FOODWAY
  • raps
  • snick
  • verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent