U bent hier: PROGRAMMA » SEMINAR OVERZICHT » SUIKERVERLAGING OP NATUURLIJKE WIJZE IN BAKKERIJPRODUCTEN EN VULLINGEN MET OPLOSBARE VEZELS UIT DE CHICOREI WORTEL

SEMINARS

SUIKERVERLAGING OP NATUURLIJKE WIJZE IN BAKKERIJPRODUCTEN EN VULLINGEN MET OPLOSBARE VEZELS UIT DE CHICOREI WORTEL

 Naast vezelaanrijking, biedt Orafti® oligofructose tal van andere voordelen. Dankzij zijn licht-zoete smaak kan Orafti® oligofructose ook ingezet worden als suikervervanger. Daarnaast heeft een lager calorische waarde (2kcal/g) dan suiker. Dit schept mogelijkheden voor de voedingsindustrie om producten te ontwikkelen die minder suiker bevatten en meer vezel bv. In bakwaren en vullingen.Op 31 mei van dit jaar, keurde de EU-commissie de volgende  gezondheidsclaim goed: “Chicory root fibres contribute to a lower post-prandial glycaemic response”.  

Annick Van Den Heuvel, Technical Support Manager Benelux & France, Beneo Südzucker Group

Connecteer met Annick via:

 

MEER INFO: contacteer Annick Van Den Heuvel

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • FIT
  • FOODWAY
  • raps
  • snick
  • verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent