U bent hier: PROGRAMMA » SEMINAR OVERZICHT » BIOACTIEVE STOFFEN UIT ONDERBENUTTE PLANTEN ALS TOOL VOOR DE ONTWIKKELING VAN GEZONDE VOEDING

SEMINARS

BIOACTIEVE STOFFEN UIT ONDERBENUTTE PLANTEN ALS TOOL VOOR DE ONTWIKKELING VAN GEZONDE VOEDING

Nieuwe, gezonde voedingsmiddelen worden ontwikkeld om tegemoet te komen aan de uitdaging om chronische ziektes te behandelen bij de verouderende bevolking. De biodiversiteit bij planten biedt daar een uitstekende verzameling van bioactieve componenten voor aan. In het perspectief van de volksgezondheid, het behoud van de diversiteit aan planten, de diversificatie van de landbouw en de economische ontwikkeling van kleine landbouwers dient daar een meerwaarde aan gegeven te worden. Tijdens de lezing zal aan de hand van studies naar ‘onderbenutte’ planten uit verschillende delen van de wereld, het belang van een integrale aanpak benadrukt worden om deze doeleinden te bereiken.

Prof. Yvan Larondelle, Faculty of Bioscience Engineering & Institute of Life Sciences, Université Catholique de Louvain

Curriculum Vitae

 

PRESENTATIE: BIOACTIEVE STOFFEN UIT ONDERBENUTTE PLANTEN ALS TOOL VOOR DE ONTWIKKELING VAN GEZONDE VOEDING

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • FIT
  • FOODWAY
  • raps
  • snick
  • verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent