U bent hier: PROGRAMMA » SEMINAR OVERZICHT » DE SAMENSTELLING VAN VOEDING EN HAAR IMPACT OP HET DARMMICROBIOOM EN GEZONDHEID

SEMINARS

DE SAMENSTELLING VAN VOEDING EN HAAR IMPACT OP HET DARMMICROBIOOM EN GEZONDHEID

De jongste jaren van wetenschappelijk onderzoek hebben aangetoond dat het darmmicrobioom (in de volksmond gekend als darmflora) - dit is de verzameling van micro-organismen in onze spijsvertering - een belangrijk effect kan hebben op de gezondheid. Het veranderen van eetgewoonten en de samenstelling van voeding lijken dan ook voor de hand liggende middelen te zijn om niet alleen rechtstreeks, maar ook onrechtstreeks via het microbioom, onze gezondheid te sturen. Via specifieke voedingsvezels trachten we gezondheidsbevorderende bacteriën te stimuleren; aanwezigheid van bioactieve plantencomponenten lijken zeer specifieke effecten te hebben op sommige bacteriën en op de gezondheid. Ondanks de diverse mogelijkheden om voeding aan te passen aan de noden van het microbioom, zijn er toch ook enkele aandachtspunten. Zo speelt stabiliteit van het voedingsproduct of het voedingssupplement een grote rol. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de grote variabiliteit in de samenstelling van het microbioom tussen mensen onderling. Sommigen houden nu reeds rekening met de toekomstige ontwikkeling van gepersonaliseerde voeding.  

Prof. Dr. Ir.Tom Van de Wiele, Associate Professor Host-Microbe Interaction Technology Group, c-met (Center for Microbial Ecology and Technology, Faculty of Bioscience Engineering), Universiteit Gent

Connecteer met Tom Van De Wiele:

CV Tom Van De Wiele

 

PRESENTATIE DE SAMENSTELLING VAN VOEDING

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • FIT
  • FOODWAY
  • raps
  • snick
  • verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent