U bent hier: PROGRAMMA » Seminars

De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?

We staan op een keerpunt, althans zo lijkt het. De perceptie weet je wel… Het klinkt als een boutade maar velen zijn er rotsvast van overtuigd: de consument weet wat hij wil en hij wil het nu! Alleen, bestaat dé consument wel? Uiteraard niet maar net dat besef creëert meteen grote opportuniteiten voor de voedingsindustrie: gepersonaliseerde voeding, dat wordt het, op maat gemaakt voor het individu! Transparantie ten top gedreven... En natuurlijk alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt want zo leeft de perceptie nu eenmaal, dat wat de natuur ons biedt alleen maar gezond kan zijn. Ook ik zelf ben van oordeel dat gepersonaliseerde voeding, ondersteund met het enorme potentieel van sociale media een grote toekomst kan hebben. Alleen zal het met enkel perceptie niet lukken, want geloof me, een stevige wetenschappelijke onderbouw is geen overbodige luxe...

Prof. Koen Dewettinck, UGent
Voorzitter Intrafood:18

PROCESSED FOODS: EEN VLOEK OF EEN ZEGEN?

12:30 – Room.01 - Nederlands gesproken

Recent toonde de Vlaamse voedingsdriehoek aan dat ultrabewerkte voedingsmiddelen, zoals beschreven door de NOVA-classificatie, zo veel mogelijk vermeden moeten worden. Omdat de NOVA-definitie van (ultra) bewerkte voedingsmiddelen voornamelijk gebaseerd is op de complexiteit van het product en niet zozeer op de mate van bewerking, kan het zijn dat de consument als ...

Prof. Dr. Ir Frank Devlieghere, UGent

  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • Azelis
  • FIT
  • Ingrizo
  • Lifesupplies
  • Raps
  • snick
  • Strik
  • Verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent