U bent hier: PROGRAMMA » Seminars

De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?

We staan op een keerpunt, althans zo lijkt het. De perceptie weet je wel… Het klinkt als een boutade maar velen zijn er rotsvast van overtuigd: de consument weet wat hij wil en hij wil het nu! Alleen, bestaat dé consument wel? Uiteraard niet maar net dat besef creëert meteen grote opportuniteiten voor de voedingsindustrie: gepersonaliseerde voeding, dat wordt het, op maat gemaakt voor het individu! Transparantie ten top gedreven... En natuurlijk alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt want zo leeft de perceptie nu eenmaal, dat wat de natuur ons biedt alleen maar gezond kan zijn. Ook ik zelf ben van oordeel dat gepersonaliseerde voeding, ondersteund met het enorme potentieel van sociale media een grote toekomst kan hebben. Alleen zal het met enkel perceptie niet lukken, want geloof me, een stevige wetenschappelijke onderbouw is geen overbodige luxe...

Prof. Koen Dewettinck, UGent
Voorzitter Intrafood:18

HANDOUTS van sprekers die hun presentatie beschikbaar stellen zijn terug te vinden op de fiche van de spreker in kwestie.

MICROALGEN OP HET MENU

14:30 – Room.01 - Nederlands gesproken

In deze presentatie zal eerst kort toegelicht worden wat microalgen zijn. Nadien worden de mogelijkheden ervan in de voedingssector toegelicht met specifieke aandacht voor omega-3 vetzuren.


HANDOUTS PRESENTATION - CONTACT


Prof. Dr. Ir. Imogen Foubert, KULeuven Kulak Food & Lipids

  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • Azelis
  • FIT
  • Ingrizo
  • Lifesupplies
  • Raps
  • snick
  • Strik
  • Verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent