U bent hier: PROGRAMMA » Seminars » MICROBIOOMTOEPASSINGEN IN VOEDING EN GEZONDHEID EN DE TOEKOMST VAN GEPERSONALISEERDE VOEDING

De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?

MICROBIOOMTOEPASSINGEN IN VOEDING EN GEZONDHEID EN DE TOEKOMST VAN GEPERSONALISEERDE VOEDING

Het microbioom van de menselijke darm speelt een belangrijke rol bij gezondheid en ziekte. Microbioommanagement door gebruik van voedingsingrediënten biedt kansen om de gezondheid te verbeteren of in stand te houden, en is momenteel een van de grootste wetenschappelijke beloften. Er is echter nog geen goed inzicht in het oorzakelijk verband tussen het microbioom en gezondheid en ziekte, en de benaderingen van microbioommanagement zullen waarschijnlijk geen "one size fits all" oplossing opleveren, maar een gepersonaliseerd ontwerp vereisen.

Professor of host microbe interactions, Michiel Kleerebezem, Wageningen Universiteit

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • Azelis
  • FIT
  • Ingrizo
  • Lifesupplies
  • Raps
  • snick
  • Strik
  • Verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent