U bent hier: PROGRAMMA » Seminars » PROCESSED FOODS: EEN VLOEK OF EEN ZEGEN?

De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?

PROCESSED FOODS: EEN VLOEK OF EEN ZEGEN?

Recent toonde de Vlaamse voedingsdriehoek aan dat ultrabewerkte voedingsmiddelen, zoals beschreven door de NOVA-classificatie, zo veel mogelijk vermeden moeten worden. Omdat de NOVA-definitie van (ultra) bewerkte voedingsmiddelen voornamelijk gebaseerd is op de complexiteit van het product en niet zozeer op de mate van bewerking, kan het zijn dat de consument als gevolg van deze aanbeveling bewerkte voedingsmiddelen, zoals gedefinieerd vanuit een technologisch oogpunt, vermijdt. In deze presentatie worden de doelstellingen van de voedselbewerking besproken en worden voorbeelden gegeven van zowel de negatieve als de positieve invloed die voedselbewerking op de voedingswaarde van voedingsmiddelen kan hebben. Er wordt nagedacht over de mogelijke gevolgen van de aanbeveling om ultrabewerkt voedsel te vermijden en er worden alternatieve acties voorgesteld om de voedingskwaliteit van voedingsproducten te verbeteren.

Prof. Dr. Ir Frank Devlieghere, UGent

 

 

 

 

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • Azelis
  • FIT
  • Ingrizo
  • Lifesupplies
  • Raps
  • snick
  • Strik
  • Verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent