U bent hier: PROGRAMMA » Seminars » TRANSPARANTIE IN DE VOEDSELKETEN, HOTTER DAN HOT, MAAR HOE (HEET WORDT DE SOEP GESCHONKEN)?

De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?

TRANSPARANTIE IN DE VOEDSELKETEN, HOTTER DAN HOT, MAAR HOE (HEET WORDT DE SOEP GESCHONKEN)?

Na de recente schandalen rond dierenwelzijn in slachthuizen, fipronil in eieren en valse bio-etiketten, weerklinkt de roep (opnieuw) tot meer transparantie in de voedselketen. De consument wil weten waar zijn voedsel vandaan komt, en terecht. Maar hoe pakt de hele keten dit in de praktijk aan? De boer, de industrie, de retail: zij hebben allemaal hun rol te spelen in dit verhaal. In een globale markt, met talrijke spelers, en een zeer breed vertakte supply chain, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. In deze presentatie geeft Alexander Platteeuw van Certables.com, expert in voedselveiligheid en ketenbeheer, inzicht in deze problematiek. Hij wijst niet alleen op de valkuilen, maar reikt tevens mogelijke oplossingen aan.

Ir. Alexander Platteeuw, zaakvoerder, Certables

Terug naar overzicht
  • GROEN BLOKJE SPONSORS
  • Azelis
  • FIT
  • Ingrizo
  • Lifesupplies
  • Raps
  • snick
  • Strik
  • Verstegen
  • GROEN BLOKJE PARTNER
  • Ugent