25-26 SEPTEMBER 2024

Herformulering & ontwikkeling van producten in de huidige context van schaarste van grondstoffen: cases uit verschillende productsectoren (Dutch)

Full program

Herformulering & ontwikkeling van producten in de huidige context van schaarste van grondstoffen: cases uit verschillende productsectoren (Dutch)

Dr. Maxime Willems, Founder & CEO @foodlab & incubator Proef!

Wednesday 28 September 2022
icons8-watch Created with Sketch. 13:15-14:00
Seminar room

Seminar in Dutch

 

Proef! is een foodlab dat foodmakers aanmoedigt om te innoveren en te co-creëren. Het zijn uitdagende tijden voor
voedingsbedrijven en productontwikkelaars: door de schaarste en stijgende prijzen van ingrediënten moeten recepturen
worden aangepast of productlijnen stopgezet. De crisis biedt ook dé opportuniteit om nieuwe ingrediënten uit te denken
en creatief te zijn met wat voorhanden is. Foodlab Proef, dat nieuwe recepturen co-creëert met voedingsbedrijven, zit
midden in dit spanningsveld. Tijdens de lezing zullen verschillende concrete cases aan bod komen. We gaan focussen op de
problemen maar voornamelijk focussen op de oplossingen en de opportuniteiten die ongetwijfeld zullen leiden tot
nieuwe innovaties. Dit zal geïllustreerd worden door nieuwe producten, herformuleringen, nieuwe ingrediënten en
innoverende leveranciers.


Back Add to my program Add to calendar 2022-09-28 13:15 2022-09-28 14:00 Herformulering & ontwikkeling van producten in de huidige context van schaarste van grondstoffen: cases uit verschillende productsectoren (Dutch) Seminar Room

Similar events

icons8-watch Created with Sketch. 12:30-13:15 Seminar room
Herformuleren van bakkerijproducten met alternatieve grondstoffen: opportuniteiten en beperkingen (Dutch)

Prof. Filip Van Bockstaele Director of research UGent Vandemoortele Centre

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 14:00-14:45 Seminar room
Saddle up: Animal-free Caseins (English)

Will van den Tweel Project Director, Those Vegan Cowboys

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 14:00-14:20 Seminar room
Innovation in taste & texture

TASTE: Staying on top of consumer trends in bakery: an introduction into Puratos’ Taste Tomorrow insights programme (English)

Nanno Palte Group Marketing Intelligence Manager, Puratos

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 11:00-11:45 Seminar room
De schaarste van grondstoffen en ingrediënten nu & morgen: op mondiaal vlak bekeken (Dutch)

Prof. dr. Xavier Gellynck Faculty of Bioscience Engineering - Department of Agricultural Economics, University of Ghent

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 11:45-12:30 Seminar room
Hoe weerbaar is de Belgische voedingsindustrie in tijden van crisis? (Dutch)

Ph.D. Carole Dembour Advisor Economic Affairs, FEVIA

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 11:30-11:45 Seminar room
Toepassingen, voordelen en voorbeelden van radio frequentie golven in food processing (Dutch)

Dr. Eric Oving CEO RF Food Systems

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 11:45-12:00 Seminar room
De PowerHeater, een sleuteltechnologie voor optimaal textureren van dierlijke en/of plantaardige eiwitten (Dutch)

Ir. Piet Deceunynck CEO Taaas - Powerheater

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 13:00-13:30 Seminar room
Opportunities for the use of pulsed electric fields (PEF) in food industry (English)

Dr. Kemal Aganovic Head of Advanced Technologies, DIL-German Institute of Food Technologies

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 10:30-11:00 Seminar room
Productontwikkeling: van idee tot het schap 7 maal sneller! Van labo tot marketing eindelijk volledig ERP-geïntegreerd (Dutch)

Arjen van Barneveld Manager Manufacturing Operations, Siemens Digital Industries Software

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 15:00-15:15 Seminar room
Innovations in the pipeline

Industriële toepassingen van microgolftechnologie (Dutch)

MSc Yves De Bleecker Coördinator Expertisecentrum Agro- en Biotechnologie - Hogeschool VIVES

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 14:25-14:45 Seminar room
Innovation in taste & texture

Texture: Innovaties in creëren van textuur (Dutch)

Bsc, Daniel Abts Principal Scientist, Cargill

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 14:45-15:30 Seminar room
Valorisation potentials of byproducts from the agrofood industry (English)

Dr. MSc. Yang Zou Research Unit VEG-i-TEC; Ghent University - campus Kortrijk

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 15:15-15:30 Seminar room
Innovations in the pipeline

Advanced technologies for food processing (English)

Dr. Kemal Aganovic Head of Advanced Technologies, DIL-German Institute of Food Technologies

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 15:30-16:15 Seminar room
Recente ontwikkelingen mbt ultra processed foods, gevolgd door een open discussie (Dutch)

Prof. dr. ir. Koen Dewettinck Dept. Food Technology, Safety & Health, UGent

More info Add to my program
icons8-watch Created with Sketch. 15:30-15:45 Seminar room
Innovations in the pipeline

Major challenges for innovative food manufacturers in an ever-changing complex food system approach (English)

Prof. dr. ir. Koen Dewettinck Dept. Food Technology, Safety & Health, UGent

More info Add to my program

This website uses cookies to provide you with a better experience while visiting this site.