25-26 SEPTEMBER 2024
14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

14/03/2024

“Voedingssupplementen zijn wettelijk goed omkaderde, veilige producten. Voor deze op de markt mogen, moet een notificatiedossier worden ingediend bij de FOD Gezondheid”, benadrukt Valerie Vercammen van beroepsfederatie be-sup.

09/01/2024

Als stichtend lid van het Instituut "Brood & Gezondheid" zal Unifa samen met de andere leden in 2024-2025 aandacht besteden aan volkoren en eiwitten. Daarnaast staat ook duurzaamheid op de agenda.

09/01/2024

Ingrediëntenleveranciers kunnen met hybride zuivelproducten verschillende uitdagingen rond puur dierlijke of alternatieve producten overwinnen. “De productontwikkeling begint vanuit een holistische benadering”, zegt Nikolaas Vles van NIZO Food Research. Het Nederlands onderzoeksbedrijf nam het initiatief met de oprichting van een consortium.

09/01/2024

“Binnen het ‘Just Transition’-traject van federaal minister Khattabi ligt voor de voedingssector de prioriteit op bijvoorbeeld meer milieuvriendelijke methodes en processen en het bestrijden van voedselverspilling”, zegt Ann Nachtergaele van Fevia.

09/01/2024

“Dé belangrijkste uitdaging voor de toekomst binnen de wereld van sensory science is in mijn ogen de evolutie van AI en de impact van AI op nieuwe productontwikkelingen door ingrediënten- en voedingsbedrijven en op klassieke consumententesten”, zegt Inge Dirinck van SENSTECH.

09/01/2024

Dankzij automatisering slaagde Yummy Bakery erin 8% grondstoffen te besparen door het gewicht van elke pannenkoek onder controle te krijgen. “In het verleden gaven we te veel pannenkoek weg”, zegt Sara Geldhof.

26/10/2023

‘Donuts zijn nog steeds een groeiende markt’, zegt Pascale Dupont, Category & Brand Manager Pastry & Sweet treats bij Vandemoortele.

26/10/2023

Consumenten zien door de ingrediëntenregelgeving op de verpakking nogal eens de bomen door het bos niet meer. Thierry Cattoir van Remarkable verwijst naar de ingrediëntenlijst en de logo’s. Hij pleit voor vereenvoudiging. Hij stelt ook vragen bij de uiteenlopende logo’s.

De Intrafood nieuwsbrief brengt 4x per jaar sectornieuws

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.