30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

EEN TAART BLIJFT EEN TAART EN DAT IS GENIETEN

Nieuws

EEN TAART BLIJFT EEN TAART EN DAT IS GENIETEN

12/10/2021

“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”

“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”

 

“We zorgen voor een perfecte taartbodem waarvan de smaak en het bakgedrag in balans zijn en waarmee onze klanten hun smakelijke en aantrekkelijke creatie kunnen maken”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. De bakkerij is dan ook ontstaan ​​​​uit passie voor patisserie en onze ervaring in de bakkerijsector. Het bedrijf startte met standaard formaten, maar op vraag van de industrie zijn andere formaten geen probleem.

 

Ambachtelijk


“Elke zanddeeg taartbodem wordt ambachtelijk vervaardigd in ons atelier, hiermee willen we ons onderscheiden van de industrie en authenticiteit uitdragen”, zegt de zaakvoerder. “Onze taartbodems leveren we afgebakken of in deegvorm (diepgevroren) aan onze klanten, waardoor we de kwaliteit behouden. Een productiemedewerker moet alleen nog de vruchten en vullingen op de bodem leggen.” Naast de traditionele Bretonse Sablé biedt de bakkerij ook een chocoladevariant aan voor chocoladetaarten. Het Bretonse zanddeeg is rijker aan boter en suiker en luchtiger. Een innovatie is een kant-en-klaar zanddeeg in een biologisch afbreekbare bakvorm met ambachtelijke uitstraling.

 

Trends


Een trend in de markt als minder suiker is beperkt, maar groeit wel, evenals vegan. “Suikervervangers in de receptuur van een taartbodem zorgen voor een andere textuur en mondgevoel van de bodem , net als bij vegan, weet De Langhe. “Hoe je ook went of keert. Een taart blijft een taart en dat is genieten.”

 

Gerelateerd nieuws

09/09/2025

Wetenschappers van Gembloux Agro-Bio Tech, behorend tot de Universiteit van Luik, hebben een studie uitgevoerd naar de invloed van extrusieparameters en oliegehalte op maïsmeelsnacks. Het onderzoek levert drie essentiële bevindingen op.

09/09/2025

“Voedingsbedrijven kiezen voor circulair water als dit financieel voordeliger is dan regulier water, of als het kansen biedt om de productie uit te breiden”, weten Charlotte Boeckaert en Dirk Halet van VITO Kennispunt Water. Op 14 juli jl. lanceerde de Vlaamse Regering de Blue Deal 2.0.

09/09/2025

“In de vlees- en charcuteriesector zien we dat consumenten vandaag niet enkel zoeken naar smaak, maar ook naar betekenis. Vlees is niet langer een anoniem product op het bord, maar maakt deel uit van een breder verhaal over authenticiteit, herkomst, en identiteit”, zegt Luc De Laet, zaakvoerder van De Laet & Van Haver. “Ambachtelijke bereidingen,...

09/09/2025

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) meldt dat Belgische voedingsbedrijven in 2024 in totaal 283 producten bij consumenten hebben teruggeroepen. Meer dan 70% van deze terugroepingen was gerelateerd aan chemische of microbiologische risico’s. Het autocontrolesysteem maakt voedingsbedrijven zelf verantwoordelijk voor...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.