25-26 SEPTEMBER 2024

EEN TAART BLIJFT EEN TAART EN DAT IS GENIETEN

Nieuws

EEN TAART BLIJFT EEN TAART EN DAT IS GENIETEN

12/10/2021

“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”

“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”

 

“We zorgen voor een perfecte taartbodem waarvan de smaak en het bakgedrag in balans zijn en waarmee onze klanten hun smakelijke en aantrekkelijke creatie kunnen maken”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. De bakkerij is dan ook ontstaan ​​​​uit passie voor patisserie en onze ervaring in de bakkerijsector. Het bedrijf startte met standaard formaten, maar op vraag van de industrie zijn andere formaten geen probleem.

 

Ambachtelijk


“Elke zanddeeg taartbodem wordt ambachtelijk vervaardigd in ons atelier, hiermee willen we ons onderscheiden van de industrie en authenticiteit uitdragen”, zegt de zaakvoerder. “Onze taartbodems leveren we afgebakken of in deegvorm (diepgevroren) aan onze klanten, waardoor we de kwaliteit behouden. Een productiemedewerker moet alleen nog de vruchten en vullingen op de bodem leggen.” Naast de traditionele Bretonse Sablé biedt de bakkerij ook een chocoladevariant aan voor chocoladetaarten. Het Bretonse zanddeeg is rijker aan boter en suiker en luchtiger. Een innovatie is een kant-en-klaar zanddeeg in een biologisch afbreekbare bakvorm met ambachtelijke uitstraling.

 

Trends


Een trend in de markt als minder suiker is beperkt, maar groeit wel, evenals vegan. “Suikervervangers in de receptuur van een taartbodem zorgen voor een andere textuur en mondgevoel van de bodem , net als bij vegan, weet De Langhe. “Hoe je ook went of keert. Een taart blijft een taart en dat is genieten.”

 

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.