25-26 SEPTEMBER 2024

EIGENTIJDSE PRODUCTEN VOOR EEN VERANDERENDE MARKT

Nieuws

EIGENTIJDSE PRODUCTEN VOOR EEN VERANDERENDE MARKT

25/10/2021

Als leverancier van onder andere paneermeel is het belangrijk in te spelen op de gezondheidstrends, zegt commercieel directeur André Vink van De Korrel Beheer.

Als leverancier van onder andere paneermeel is het belangrijk in te spelen op de gezondheidstrends, zegt commercieel directeur André Vink van De Korrel Beheer.

 

“De groeiende aandacht van de consument voor gezondere voeding is voor De Korrel Beheer een belangrijke trend, waar het bedrijf met verschillende producten op inspeelt”, zegt André Vink. Hij verwijst hierbij naar een gamma clean label paneermeelproducten, zonder kunstmatige kleurstoffen.  “Ook  hebben we nu 100% volkoren paneermeel.”

 

 

Naast paneermeel levert het Nederlandse bedrijf coating solutions, producten op het gebied van taste en functional blends voor de vlees-, vis- en pluimveeverwerkende industrie en de aardappelindustrie.

 

Het Nederlandse bedrijf produceert naast een aantal handelsproducten  haar producten zelf. Het bedrijf heeft IFS, GMP+ en Riskplaza+ en beschikt over een eigen R&D-afdeling waar specialisten samen met de klant nieuw recepturen ontwikkelen.

 

 

Oven en airfryer

Relatief nieuw is ook een speciaal assortiment  coatings voor de groeiende markt van snacks die thuis niet gefrituurd worden, maar uit gezondheidsoogpunt verhit worden in de oven of airfryer.  Omdat de bereiding en de verwerkingstijd anders is dan bij frituren zijn aangepaste coatings nodig. “Deze coatings zijn geschikt voor reguliere batter- en paneerlijnen”, weet de Vink.

 

 

Vegetarische producten

Vegetarische producten zijn ook voor De Korrel Beheer een belangrijke groeimarkt. Veel bedrijven zijn aan het transformeren van traditionele vleesproducten naar hybride en vegetarische producten “Wij bieden hier diverse oplossingen voor op het gebied van smaak en textuur”, besluit de commercieel directeur.

 

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.