30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

Ingrediëntenfabrikant ontvangt de Factory of the Future Award 2025

Nieuws

Ingrediëntenfabrikant ontvangt de Factory of the Future Award 2025

08/04/2025

“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen.

 

Sinds 1919 produceert Puratos Lummen ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Ondertussen levert de onderneming in meer dan 100 landen. Hun producten moeten van topkwaliteit zijn om lange afstanden te overbruggen. Daarom investeert Puratos Lummen sterk in digitale technologieën om de productieprocessen te verbeteren. Geavanceerde sensoren, automatisering en data-analyse worden gebruikt om de efficiëntie en kwaliteit te optimaliseren. Bovendien zet Puratos sterk in op voortdurende training en ontwikkeling voor hun medewerkers, de 'food heroes'. "Dankzij de inzet van onze 130 bekwame en flexibele medewerkers kunnen we efficiënter en effectiever werken", geeft Stefaan Keyzer, Continuous Improvement Manager bij Puratos, aan.

 

 

Duurzamere productie

Tegelijkertijd streeft het bedrijf naar een duurzamere productie, met als doel CO2-neutraal te zijn in 2025 en een waterbalans te bereiken tegen 2030, waarbij het evenveel water teruggeeft aan het milieu als het verbruikt. Capex manager Stijn Vanherrewegen legt uit: “We leverden de laatste jaren heel wat inspanningen op gebied van water en recupereren nu al meer dan 50% van ons waterverbruik.”

 

 

Meer onderscheidingen

De ingrediëntenproducent blinkt ook uit op het vlak van slimme en efficiënte productie: door  het gebruik van milieuvriendelijke praktijken en innovatieve productietechnieken worden operaties effectiever en duurzamer. Het behouden van hoge standaarden in een uitgebreide toeleveringsketen is essentieel voor de wereldwijde activiteiten.

 

'Food Innovation for Good'

De prestaties van Puratos Lummen weerspiegelen de wereldwijde missie 'Food Innovation for Good'. Deze is gebaseerd op het idee dat voedselinnovatie een positieve impact kan hebben, klanten kan verrassen en kan bijdragen aan een gezondere planeet. Door het potentieel van voedsel te benutten, streeft het bedrijf ernaar gezondheid en welzijn te bevorderen, de smaak te verbeteren en bij te dragen aan een betere toekomst.

 

www.puratos.be/nl/puratos-lummen

 

www.agoria.be/nl/diensten/expertise/industrie-40/factories-of-the-future/make-the-future

Gerelateerd nieuws

23/06/2025

“Het is aangeraden om altijd een kritisch oog te blijven hebben voor je eigen producten en deze aan te passen aan de noden van de tijd indien gewenst”, benadrukt Marijke Adriaens van diepvriesbedrijf Fribona. “Voor de consument blijft smaak het belangrijkst. Bijsturen naar vooral een lekker en goed uitziend product is primordiaal.” Naast CEO is...

23/06/2025

Wetenschappers van KU Leuven ontdekten hoe olie snacks binnendringt tijdens en na het frituren. Recente onderzoeksresultaten wijzen op geavanceerde frituurtechnieken die de olieabsorptie verminderen, evenals innovatieve methodes om de olie-opname tijdens het afkoelingsproces te beperken. Hierdoor kunnen gezonde snacks worden ontwikkeld zonder...

23/06/2025

Voedingsbedrijven richten zich tegenwoordig op een breder scala van consumentengroepen. Volgens Julian Mellentin van New Nutrition Business, tijdens een event van Fenavian, biedt deze strategie aanzienlijke mogelijkheden om in te spelen op de diverse gezondheidsbehoeften en interesses van de consument. “Consumenten genieten van zowel dierlijke...

23/06/2025

Met steun van financiële partners lanceert Start it @KBC het acceleratorprogramma Scale it Agro voor scale-ups met duurzame en innovatieve landbouwoplossingen voor de bedrijven in de land- en tuinbouwsector. Kjell Clarysse, programmadirecteur Scale it Agro, legt een en ander uit.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.