25-26 SEPTEMBER 2024

Naast ingrediënten ook advies over voedselveiligheid

Nieuws

Naast ingrediënten ook advies over voedselveiligheid

06/09/2022

Food Ingredients Technologies, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van functionele mengelingen en hartige aroma’s, breidt haar service uit met advisering op het vlak van voedselveiligheid. Als onderdeel van de Turpaz Groep kunnen voedingsbedrijven nu ook bij het bedrijf terecht voor zoete aroma’s, zegt David Landau.

 

De corebusiness van deze ingrediëntenleverancier is het creëren van functionele en aromatische oplossingen voor voedingsbedrijven. “We zijn ‘hyperflexibel’ en leveren op maat van de klant”, zegt de oprichter en eigenaar van Food Ingredients Technologies David Landau. “Ons team van zes hoogopgeleide applicatiegerichte technologen is vertrouwd met de kwaliteit-, voedselveiligheid-, gezondheids- en duurzaamheidsaspecten en de wettelijke regelgevingen.”

 


© Food Ingredients Technologies

 

Voedselveiligheid-concept

Het bedrijf is doorgaans vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingsprojecten van haar klanten. “Dit schept een band van vertrouwen: bedrijven komen dan gemakkelijk naar ons toe als er nieuwe ontwikkelingen gepland zijn of kwaliteitsproblemen opgelost moeten worden”, deelt Landau mee. Voedselveiligheid maakt hier deel van uit. “Ons 3D Food Safety-concept is een holistische benadering van voedselveiligheid. We kijken in drie dimensies naar een product. Allereerst is er de samenstelling, waarvoor we vernieuwende ingrediënten aanbieden die beschermen tegen microbiële contaminatie. De tweede dimensie omvat de oppervlakten en de directe omgeving van het product, die ook kunnen beschermd worden via verscheidene methodes. Het derde niveau is de hygiëne van de installaties en de productie-omgeving”, zegt hij. Aan de basis ligt een gevaren- en risicoanalyse van het bedrijf, de producten en de processen. Andere nieuwe concepten van Food Ingredients Technologies zijn een, volgens Landau, unieke vegan burger zonder allergenen met Nutri-Score A en de Salt Booster, een natuurlijk aroma dat de zoutperceptie versterkt en zo een zoutverlaging met verschillende tientallen procenten toelaat.

 

Turpaz Groep

De Israëlische Turpaz Groep is wereldwijd gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van natuurlijke en synthetische, zoete en hartige smaken voor de voedingsmiddelen-, dranken- en zoetwarenindustrie. Landau: “Door deel uit te maken van deze onderneming verbreden we onze markt met zoete aroma’s voor met name de zuivel- en de bakkerijsector. Zoete aroma’s zijn nu goed voor 5% van onze verkoop. Op korte termijn willen we dit aandeel verviervoudigen door onderscheidende smaakoplossingen te bieden. De consument wil genieten van wat hij eet.”

 

www.foodingredientstechnologies.com

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.