25-26 SEPTEMBER
2024

Naast ingrediënten ook advies over voedselveiligheid

Nieuws

Naast ingrediënten ook advies over voedselveiligheid

06/09/2022

Food Ingredients Technologies, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van functionele mengelingen en hartige aroma’s, breidt haar service uit met advisering op het vlak van voedselveiligheid. Als onderdeel van de Turpaz Groep kunnen voedingsbedrijven nu ook bij het bedrijf terecht voor zoete aroma’s, zegt David Landau.

 

De corebusiness van deze ingrediëntenleverancier is het creëren van functionele en aromatische oplossingen voor voedingsbedrijven. “We zijn ‘hyperflexibel’ en leveren op maat van de klant”, zegt de oprichter en eigenaar van Food Ingredients Technologies David Landau. “Ons team van zes hoogopgeleide applicatiegerichte technologen is vertrouwd met de kwaliteit-, voedselveiligheid-, gezondheids- en duurzaamheidsaspecten en de wettelijke regelgevingen.”

 


© Food Ingredients Technologies

 

Voedselveiligheid-concept

Het bedrijf is doorgaans vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingsprojecten van haar klanten. “Dit schept een band van vertrouwen: bedrijven komen dan gemakkelijk naar ons toe als er nieuwe ontwikkelingen gepland zijn of kwaliteitsproblemen opgelost moeten worden”, deelt Landau mee. Voedselveiligheid maakt hier deel van uit. “Ons 3D Food Safety-concept is een holistische benadering van voedselveiligheid. We kijken in drie dimensies naar een product. Allereerst is er de samenstelling, waarvoor we vernieuwende ingrediënten aanbieden die beschermen tegen microbiële contaminatie. De tweede dimensie omvat de oppervlakten en de directe omgeving van het product, die ook kunnen beschermd worden via verscheidene methodes. Het derde niveau is de hygiëne van de installaties en de productie-omgeving”, zegt hij. Aan de basis ligt een gevaren- en risicoanalyse van het bedrijf, de producten en de processen. Andere nieuwe concepten van Food Ingredients Technologies zijn een, volgens Landau, unieke vegan burger zonder allergenen met Nutri-Score A en de Salt Booster, een natuurlijk aroma dat de zoutperceptie versterkt en zo een zoutverlaging met verschillende tientallen procenten toelaat.

 

Turpaz Groep

De Israëlische Turpaz Groep is wereldwijd gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van natuurlijke en synthetische, zoete en hartige smaken voor de voedingsmiddelen-, dranken- en zoetwarenindustrie. Landau: “Door deel uit te maken van deze onderneming verbreden we onze markt met zoete aroma’s voor met name de zuivel- en de bakkerijsector. Zoete aroma’s zijn nu goed voor 5% van onze verkoop. Op korte termijn willen we dit aandeel verviervoudigen door onderscheidende smaakoplossingen te bieden. De consument wil genieten van wat hij eet.”

 

www.foodingredientstechnologies.com

Gerelateerd nieuws

20/06/2024

“De gemiddelde Belg is toch een Bourgondiër. Als producenten van bereide maaltijden additieven gebruiken, is dat omdat die – net als de andere ingrediënten – een functie hebben. Het is een misvatting dat van alles zo maar aan maaltijden wordt toegevoegd”, stelt de directeur Anneleen Vandewynckel van de sectorfederatie BReMa duidelijk.

20/06/2024

Hoe kunnen micro-organismen gebruikt worden om alternatieve (melk)eiwitten te fabriceren? Dat kan op twee manieren lichtte Julia Keppler van Wageningen University & Research toe tijdens het voorjaarcongres van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde.

20/06/2024

"Voedingsbedrijven voegen additieven aan hun producten toe omwille van een specifieke functie", communiceert de federatie van de Belgische voedingsindustrie FEVIA. “Uitspraken tegen ‘ultrabewerkte’ voeding zijn vaak wetenschappelijk ongegrond.”

20/06/2024

Natuurlijk magnesiumchloride (MgCl2) is een gezond, innovatief alternatief voor natriumchloride (NaCl), in de volksmond zout. Nedmag bracht dit in februari op de markt. Applicatietechnoloog Jetze Wijnia bespreekt de voordelen. “Het ingrediënt, dan wel additief, is niet alleen natuurlijk, het is in staat de hoeveelheid natrium in voedingsproducten...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.