30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

VOEDINGSBEDRIJVEN BESTEDEN VERPAKKEN UIT

Nieuws

VOEDINGSBEDRIJVEN BESTEDEN VERPAKKEN UIT

25/10/2021

Co-creatie van verpakken en het uitbesteden van (om)verpakken en logistiek zijn belangrijke trends in de voedingsindustrie, zegt Chris Mullie van Barias. Recent is zijn bedrijf verkozen tot onderneming van het jaar.

Co-creatie van verpakken en het uitbesteden van (om)verpakken en logistiek zijn belangrijke trends in de voedingsindustrie, zegt Chris Mullie van Barias. Recent is zijn bedrijf verkozen tot onderneming van het jaar.

 

“We zijn het verlengstuk van de productie van onze klanten in de voedingsindustrie”, zegt de oprichter en directeur van Barias, Chris Mullie. “Voedingsbedrijven kunnen zich toeleggen op hun corebusiness: innovatieve productontwikkeling en productie.

 

 

Wij zorgen voor ecologisch verpakken en delen onze kennis en ervaring op dit vlak.” Barias ondersteunt bedrijven bij het verpakken en het stockeren van vooral gekoelde en diepgevroren voedingsproducten, zodat de bedrijven tijdig, snel, flexibel en efficiënt geleverd kunnen worden. “De eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid vanuit de overheid en de markt worden alleen maar strenger en de consumenten zijn steeds kritischer. Voor voedingsproducenten is het steeds moeilijker om alles 100% zelf te doen.”

 

 

Vooral retail en horeca

Het in de Food Valley van West-Vlaanderen gevestigde bedrijf levert vooral aan de retail en de horeca, en minder aan voedingsbedrijven. “Afhankelijk van de klant, het volume en het soort product passen we onze verpakkingslijnen aan de behoeften van de klanten en hun verschilleden afzetkanalen.” Barias beschikt over een compleet aanbod van verpakkingsmachines en -technologieën voor de gegarandeerde kwaliteit en voedselveiligheden. Het spreekt voor zich dat Barias over diverse certificaten beschikt.  Bedrijven kunnen de producten op alle mogelijke wijze aanleveren, bijvoorbeeld zakken van een kilogram diepvriesgroenten die gemengd en omverpakt moeten worden of palletkisten met 600 kilogram diepvriesgroenten die in een kilogramzakken verpakt worden.

 

 

“We zijn om verschillende aspecten in de bedrijfsvoering tot West-Vlaamse Onderneming van het Jaar verkozen.” Enkele kwamen al ter sprake. Mullie noemt nog het HR-beleid en de vergaande automatisering van de processen en de klant centraal zetten.

 

Gerelateerd nieuws

09/09/2025

Wetenschappers van Gembloux Agro-Bio Tech, behorend tot de Universiteit van Luik, hebben een studie uitgevoerd naar de invloed van extrusieparameters en oliegehalte op maïsmeelsnacks. Het onderzoek levert drie essentiële bevindingen op.

09/09/2025

“Voedingsbedrijven kiezen voor circulair water als dit financieel voordeliger is dan regulier water, of als het kansen biedt om de productie uit te breiden”, weten Charlotte Boeckaert en Dirk Halet van VITO Kennispunt Water. Op 14 juli jl. lanceerde de Vlaamse Regering de Blue Deal 2.0.

09/09/2025

“In de vlees- en charcuteriesector zien we dat consumenten vandaag niet enkel zoeken naar smaak, maar ook naar betekenis. Vlees is niet langer een anoniem product op het bord, maar maakt deel uit van een breder verhaal over authenticiteit, herkomst, en identiteit”, zegt Luc De Laet, zaakvoerder van De Laet & Van Haver. “Ambachtelijke bereidingen,...

09/09/2025

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) meldt dat Belgische voedingsbedrijven in 2024 in totaal 283 producten bij consumenten hebben teruggeroepen. Meer dan 70% van deze terugroepingen was gerelateerd aan chemische of microbiologische risico’s. Het autocontrolesysteem maakt voedingsbedrijven zelf verantwoordelijk voor...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.