25-26 SEPTEMBER 2024

VOEDINGSBEDRIJVEN BESTEDEN VERPAKKEN UIT

Nieuws

VOEDINGSBEDRIJVEN BESTEDEN VERPAKKEN UIT

25/10/2021

Co-creatie van verpakken en het uitbesteden van (om)verpakken en logistiek zijn belangrijke trends in de voedingsindustrie, zegt Chris Mullie van Barias. Recent is zijn bedrijf verkozen tot onderneming van het jaar.

Co-creatie van verpakken en het uitbesteden van (om)verpakken en logistiek zijn belangrijke trends in de voedingsindustrie, zegt Chris Mullie van Barias. Recent is zijn bedrijf verkozen tot onderneming van het jaar.

 

“We zijn het verlengstuk van de productie van onze klanten in de voedingsindustrie”, zegt de oprichter en directeur van Barias, Chris Mullie. “Voedingsbedrijven kunnen zich toeleggen op hun corebusiness: innovatieve productontwikkeling en productie.

 

 

Wij zorgen voor ecologisch verpakken en delen onze kennis en ervaring op dit vlak.” Barias ondersteunt bedrijven bij het verpakken en het stockeren van vooral gekoelde en diepgevroren voedingsproducten, zodat de bedrijven tijdig, snel, flexibel en efficiënt geleverd kunnen worden. “De eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid vanuit de overheid en de markt worden alleen maar strenger en de consumenten zijn steeds kritischer. Voor voedingsproducenten is het steeds moeilijker om alles 100% zelf te doen.”

 

 

Vooral retail en horeca

Het in de Food Valley van West-Vlaanderen gevestigde bedrijf levert vooral aan de retail en de horeca, en minder aan voedingsbedrijven. “Afhankelijk van de klant, het volume en het soort product passen we onze verpakkingslijnen aan de behoeften van de klanten en hun verschilleden afzetkanalen.” Barias beschikt over een compleet aanbod van verpakkingsmachines en -technologieën voor de gegarandeerde kwaliteit en voedselveiligheden. Het spreekt voor zich dat Barias over diverse certificaten beschikt.  Bedrijven kunnen de producten op alle mogelijke wijze aanleveren, bijvoorbeeld zakken van een kilogram diepvriesgroenten die gemengd en omverpakt moeten worden of palletkisten met 600 kilogram diepvriesgroenten die in een kilogramzakken verpakt worden.

 

 

“We zijn om verschillende aspecten in de bedrijfsvoering tot West-Vlaamse Onderneming van het Jaar verkozen.” Enkele kwamen al ter sprake. Mullie noemt nog het HR-beleid en de vergaande automatisering van de processen en de klant centraal zetten.

 

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.