De chocolade-industrie staat voor een ongekende uitdaging. Klimaatverandering en jarenlange ondermaatse investeringen in cacaoplantages hebben de cacaoprijzen het afgelopen jaar drastisch de hoogte in gejaagd. Bedrijven zijn nu meer dan ooit op zoek naar innovatieve, duurzame oplossingen om de kosten van cacao en chocoladeproducten te verlagen.
In deze presentatie verkennen we de opkomende trend van cacaovrije en cacaogereduceerde chocoladeproducten als een mogelijke oplossing om de duurzaamheidsuitdagingen van de chocolade-industrie aan te gaan. We zullen ons verdiepen in de ontwikkeling van innovatieve alternatieven voor traditionele producten op basis van cacao, met de nadruk op ingrediënten zoals johannesbrood en andere plantaardige vervangers die de smaak en textuur van chocolade kunnen nabootsen. Oplossingen om cacaopoeder en cacaoboter te vervangen of te verminderen zullen eveneens aan bod komen.
Gebruikt u cacao-ingrediënten, chocolade of compound coatings in uw toepassingen zoals chocoladeproducten, bakkerij & patisserie, zuivel, dranken, ijs of desserts en bent u op zoek naar doeltreffende manieren om de kosten van uw cacao- of chocoladeproducten te verlagen en te stabiliseren? Mis dan deze presentatie niet!
BEng. Julia Eichholtz
Bachelor of Engineering, Master Student, DIL - German Institute of Food Technology
Ir. Michiel Schreurs
Doctorant, VIB-KU Leuven
Dr. ir. Eric De Maerteleire
Bioingénieur, Docteur en Sciences Agricoles et Sciences Biologiques Appliquées
Ir. Lynn Verstrepen
Bioingénieure, Director Product Management, Bestmix
Bernard Lahousse
Cofondateur, Foodpairing
Prof. dr. Xavier Gellynck
Faculty of Bioscience Engineering - Department of Agricultural Economics, Ghent University
Hilde Van der Straeten
Investment Director, Korys
Ir. Tess Plaquet
Business Development Manager, Rousselot