25-26 SEPTEMBER 2024

De prestigieuze Gouden Tavola Awards 2024 gaan naar: Sublimix, Terre de Fromages, Vecuisine by Nanuk en Funky Ouma by Ali-import

Nieuws

De prestigieuze Gouden Tavola Awards 2024 gaan naar: Sublimix, Terre de Fromages, Vecuisine by Nanuk en Funky Ouma by Ali-import

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

 

Vier bedrijven winnen in vier categorieën de Gouden Tavola Awards. De beurs is van 17 tot en met 19 maart in Kortrijk Xpo. Van traditioneel tot vegan, van lokale tot mondiale producten met aandacht voor convenience over duurzaamheid tot clean label en allergenen…. Het verlanglijstje van de hedendaagse consument is lang. En bovenaan staat uiteraard smaak! Het zijn trends en wensen die fabrikanten maar liever niet links laten liggen. De consument is mee aan zet en dat was duidelijk zichtbaar bij de inzendingen van de wedstrijd Gouden Tavola. De vakbeurs Tavola verwelkomt van 17 tot en met 19 maart 2024 in Kortrijk Xpo 400 expoanten en verwacht ruim 14.000 professionals.

 

4 Categorieën

Omdat voeding via verschillende kanalen op ons bord terecht komt en de criteria voor vernieuwing verschillen per kanaal. Een supermarkt heeft andere wensen dan een cateringbedrijf. De wedstrijd Gouden Tavola houdt hier rekening mee. De wedstrijd onderscheidt 4 categorieën: Fine Foods met Zelfbediening, Fine Foods met Bediening, Fine Foods Delicatessen en Fine Foods Foodservice.

 

De Rambla

Alle producten die de 2e ronde bereikten -en dus ook de winnaars- worden tentoongesteld in de centrale Rambla. Meteen de perfecte uitvalsbasis om de meest opvallende nieuwigheden te ontdekken. De 12 winnaars en laureaten beschikken over een eigen stand waar bezoekers niet alleen extra info ontvangen over de producten maar deze ook kunnen degusteren en stemmen voor de publieksprijs.

 

 

Winnaar Gouden Tavola Fine Foods Zelfbediening

 

 

Thai Bouillon - Sublimix

Met Thaï bouillon geef je elk gerecht in een handomdraai een Aziatische twist: rijst-, noedels- of wokgerechten, soepen, sauzen, mosselen, vispannetjes,… Deze bouillon in poedervorm is uniek in zijn soort, en blinkt uit door gebruiksgemak, veelzijdigheid en smaak. Het product is vegan, glutenvrij, lactosevrij en bevat geen MSG. Doelgroep is de thuiskok die op een zeer toegankelijke en laagdrempelige manier de Thaise smaken in eigen keuken wil introduceren. Bewust niet te pittig gemaakt om een brede doelgroep te bereiken. Liefhebbers van de pikante Thaïse keuken dienen dus nog een pittig ingrediënt toe te voegen.

 

www.sublimix.be

 

 

Winnaar Gouden Tavola Fine Foods met Bediening

 

 

Meule du Plateau Réserve 18 maanden – Terre de Fromages

Dit is een 100% Belgische kaas gemaakt van rauwe melk van koeien die enkel gras / hooi te eten krijgen (geen ingekuild voer) een belangrijk element om melk van superieure kwaliteit te bekomen. De rijping zorgt voor een intensere, complexere nootsmaak en is lichtjes meer gezouten.  De textuur van de kaas is soepel, ietsjes broos en smelt in de mond. De aanwezige zoutkristallen zijn het resultaat van de langdurige rijping.

 

www.terredefromages.be

 

 

Winnaar Gouden Tavola Fine Foods Delicatessen

 

 

Black Garlic Salt Rub – Funky Ouma | Ali-Import

Een ware smaaksensatie, samengesteld uit zeezout, gefermenteerde knoflook, citroenschilpoeder, knoflook en ui-vlokken. Deze mix voegt niet alleen een unieke umami-smaak toe aan je gerechten, maar biedt ook een snelle en gemakkelijke vervanging voor gehakte ui en knoflook. Meng het met wat olijfolie en je hebt een geweldige rub voor al je favoriete gerechten! Waarom Funky Ouma? Innovatieve Verpakking / handig voor onderweg / compacte formaat maakt ze ideaal voor zowel tafelgebruik thuis als in brasserieën en restaurants / niet alleen een functioneel product maar ook 100% recycleerbaar.

 

www.ali-import.be

 

 

Winnaar Gouden Tavola Fine Foods Foodservice

 

 

Plant Based Mousse Crumble - Vecuisine

Deze taartjes zijn innovatieve desserts die een breed publiek moeten bekoren. Naast de 15 bestaande vegan mousses zijn sinds eind 2023  deze 4 plant based gebakjes gecreëerd op basis van vegan crumble en vegan mousse. Een nieuwe wending voor het dessert assortiment is dat tegen 2030 alle dessert producten zijn omgezet naar een plant based versie.

 

www.vecuisine.be

 

 

Hier vindt u ook de genomineerden.

 

Meer over de beurs

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

14/03/2024

“Voedingssupplementen zijn wettelijk goed omkaderde, veilige producten. Voor deze op de markt mogen, moet een notificatiedossier worden ingediend bij de FOD Gezondheid”, benadrukt Valerie Vercammen van beroepsfederatie be-sup.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.