25-26 SEPTEMBER 2024

DOSSCHE MILLS HERLANCEERT HET MERK FLINN

Nieuws

DOSSCHE MILLS HERLANCEERT HET MERK FLINN

12/10/2021

Dossche Mills herlanceert FLINN als merknaam voor haar fysisch behandelde bloemsoorten. Het familiebedrijf, opgericht in 1875, zet in op duurzaamheid.

Dossche Mills herlanceert FLINN als merknaam voor haar fysisch behandelde bloemsoorten. Het familiebedrijf, opgericht in 1875, zet in op duurzaamheid.

 

“Dossche Mills beschikt in Deinze en in Rotterdam over een aantal unieke productie-installaties, die extra functionaliteit aan de meel- en bloemproducten geven”, zegt productmanager Stefanie Camerlynck. “Onze klanten kunnen zich zo onderscheiden op de markt.” 

 

Constante kwaliteit & persoonlijke service


Constante productkwaliteit is het sleutelwoord voor de voedingsindustrie. In de vier productiesites van het graanbedrijf worden de kwaliteit van de grondstoffen en het productieproces dan ook nauw opgevolgd.

 

Een team van levensmiddelentechnologen, met expertise in procesvoering en productkwaliteit, assisteert de voedingsbedrijven tot aan de productielijn. Zij kunnen terecht in de R&D-centra van Dossche Mills in Deinze en Rotterdam. “Samen met onze klanten uit de voedingsindustrie gaan we op zoek naar de best mogelijke, klantspecifieke, oplossingen voor hun productontwikkeling”, legt de productmanager uit. “Onze missie luidt: Samen halen we het beste uit graan. We ondersteunen onze klanten in duurzame groei.”

 

Gouden EcoVadis medaille

“We behoren tot de top 5% van meest duurzame bedrijven die door EcoVadis werden beoordeeld”, vervolgt Camerlynck. “Duurzaamheid staat hoog op onze agenda omwille van het grote maatschappelijke belang. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid.” Getuige daarvan zijn de verschillende lopende projecten, zoals het beheersen van de volledige tarweketen, het reduceren van de CO2 -uitstoot en het verder ontwikkelen van gezonde en meer duurzame producten.

 

 

Flinn assortiment: 4 categorieën

Het assortiment onder de merknaam FLINN, wat staat voor Flour Innovations, is onderverdeeld in vier categorieën volgens de eindtoepassing: Bake, Coating, Texture en Carrier.  Mede door de Covid-19 crisis zijn consumenten zich bewuster van hun gezondheid en de rol die voeding daarin speelt. Dit assortiment beantwoordt de toegenomen vraag naar clean label producten: begrijpbare declaraties en zo min mogelijk additieven.

 

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.