Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.
“Een gezond ogende huid wordt geassocieerd met aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen”, weet Tess Plaquet, business development manager bij Rousselot. Collageen, het meest voorkomende eiwit van het lichaam, is cruciaal voor onze huid. Het is verantwoordelijk voor zijn sterkte en flexibiliteit. Het eiwit collageen ondersteunt bovendien het haar en nagels, de belangrijkste aanhangsels van de huid, ook al zijn ze niet gemaakt van collageen.”
Rond ons midden twintigste leeftijd neemt de collageenproductie in onze huid af, wat leidt tot bekende tekenen van veroudering: rimpels, droge huid en verlies van elasticiteit. En het haar wordt dunner en zwakker, wat uiteindelijk kan leiden tot haaruitval.

Wat zegt de wetenschapper
Het wetenschappelijk onderzoek van Rousselot heeft volgens Plaquet aangetoond dat collageenpeptiden de tekenen van veroudering kunnen vertragen en het uiterlijk van huid en haar kunnen verbeteren. Meer dan 10 jaar Rousselot-studies tonen aan dat orale inname van Peptan collageenpeptiden ons kan helpen een stevigere huid en gezonder uitziend haar te krijgen.
De toekomst van schoonheid
Ons wetenschappelijk portfolio groeit voortdurend met nieuwe bevindingen, omdat we de nieuwste technologieën gebruiken om de rol van collageen bij het bevorderen van schoonheid van binnenuit beter te begrijpen.
Dichtheid en elasticiteit van de huid
Placebogecontroleerde onderzoeken hebben aangetoond dat Peptan de stevigheid van de huid kan verhogen door de huiddichtheid te verbeteren. Elasticiteit van de huid is van vitaal belang voor een gezond uiterlijk, aangezien het verlies van elasticiteit leidt tot verslapping en rimpels van de huid. In alle onderzoeken had Peptan een positieve invloed op de elasticiteit op de huid.

Hydratatie van de huid
Voor een natuurlijke glans heeft onze huid voldoende hydratatie nodig. Van Peptan is in meerdere studies aangetoond dat het de hydratatie van de huid verbetert. Opmerkelijk is dat alle deelnemers, zowel de placebo als de Peptan groep, tijdens één van de onderzoeken ook een gezichtscrème gebruikten om hun gezichtsverzorging te standaardiseren. Dit maakt de resultaten extra waardevol omdat ze echte schoonheidsroutines nabootsen.
Vermindering van rimpels
Plaquet: “We noemen ze 'lachrimpels', maar velen van ons zijn niet blij met die rimpels rond de ogen of mond die een van de meest voorkomende fysieke tekenen zijn van veroudering. Uit ons onderzoek is gebleken dat Peptan de zichtbaarheid van rimpels bij vrouwen kan verminderen.”
Zij presenteert tijdens Intrafood: 24 de laatste updates van het wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste markttrends.
www.rousselot.com
De voedings- en procesindustrie evolueert snel en digitalisering speelt daarin een sleutelrol. Het gaat niet alleen om technologie, maar om het creëren van slimme, verbonden processen die bedrijven helpen om efficiënter, veiliger en duurzamer te werken. Toch brengt deze digitale transformatie ook uitdagingen met zich mee, zoals het opzetten van...
Steeds meer consumenten zijn op zoek naar manieren om hun gezondheid en welzijn te behouden. Volgens Innova Market Insights vormt de toenemende focus op gezondheid een belangrijke megatrend die wereldwijd de voorkeuren van consumenten beïnvloedt. Volgens het rapport ‘Innova's Top Health & Nutrition Trends for 2026-Globally’ hebben zorgsystemen...
Het nieuwe voedingsmiddelenbewakingssysteem Nutrivigilantie van de FOD Volksgezondheid rapporteerde in 2024 voor het eerst 167 meldingen, waarvan er 130 zijn afgehandeld. Van deze meldingen was 84% afkomstig van producenten en distributeurs; de overige meldingen kwamen van burgers, overheidsinstanties en zorgverleners.
“Met het programma ‘Animal-free milk proteins’ willen we binnen een consortium niet alleen een doorbraak bereiken in de wetenschap, maar ook bijdragen aan de maatschappij door een duurzaam alternatief voor melkeiwitten te ontwikkelen”, stelt professor Kasper Hettinga van Wageningen Universiteit en Research (WUR).