30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

Er is altijd een verband geweest tussen schoonheid en gezondheid

Nieuws

Er is altijd een verband geweest tussen schoonheid en gezondheid

19/09/2024

Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.

 

“Een gezond ogende huid wordt geassocieerd met aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen”, weet Tess Plaquet, business development manager bij Rousselot. Collageen, het meest voorkomende eiwit van het lichaam, is cruciaal voor onze huid. Het is verantwoordelijk voor zijn sterkte en flexibiliteit. Het eiwit collageen ondersteunt bovendien het haar en nagels, de belangrijkste aanhangsels van de huid, ook al zijn ze niet gemaakt van collageen.”

 

Rond ons midden twintigste leeftijd neemt de collageenproductie in onze huid af, wat leidt tot bekende tekenen van veroudering: rimpels, droge huid en verlies van elasticiteit. En het haar wordt dunner en zwakker, wat uiteindelijk kan leiden tot haaruitval.

 

 

Wat zegt de wetenschapper

Het wetenschappelijk onderzoek van Rousselot heeft volgens Plaquet aangetoond dat collageenpeptiden de tekenen van veroudering kunnen vertragen en het uiterlijk van huid en haar kunnen verbeteren. Meer dan 10 jaar Rousselot-studies tonen aan dat orale inname van Peptan collageenpeptiden ons kan helpen een stevigere huid en gezonder uitziend haar te krijgen.

 

De toekomst van schoonheid

Ons wetenschappelijk portfolio groeit voortdurend met nieuwe bevindingen, omdat we de nieuwste technologieën gebruiken om de rol van collageen bij het bevorderen van schoonheid van binnenuit beter te begrijpen.

 

Dichtheid en elasticiteit van de huid

Placebogecontroleerde onderzoeken hebben aangetoond dat Peptan de stevigheid van de huid kan verhogen door de huiddichtheid te verbeteren. Elasticiteit van de huid is van vitaal belang voor een gezond uiterlijk, aangezien het verlies van elasticiteit leidt tot verslapping en rimpels van de huid. In alle onderzoeken had Peptan een positieve invloed op de elasticiteit op de huid.

 

 

Hydratatie van de huid

Voor een natuurlijke glans heeft onze huid voldoende hydratatie nodig. Van Peptan is in meerdere studies aangetoond dat het de hydratatie van de huid verbetert. Opmerkelijk is dat alle deelnemers, zowel de placebo als de Peptan groep, tijdens één van de onderzoeken ook een gezichtscrème gebruikten om hun gezichtsverzorging te standaardiseren. Dit maakt de resultaten extra waardevol omdat ze echte schoonheidsroutines nabootsen.

 

Vermindering van rimpels

Plaquet: “We noemen ze 'lachrimpels', maar velen van ons zijn niet blij met die rimpels rond de ogen of mond die een van de meest voorkomende fysieke tekenen zijn van veroudering. Uit ons onderzoek is gebleken dat Peptan de zichtbaarheid van rimpels bij vrouwen kan verminderen.”

 

Zij presenteert tijdens Intrafood: 24 de laatste updates van het wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste markttrends.

 

www.rousselot.com

 

www.intrafood.be/nl/ontdek-de-beurs/seminars

Gerelateerd nieuws

09/09/2025

Wetenschappers van Gembloux Agro-Bio Tech, behorend tot de Universiteit van Luik, hebben een studie uitgevoerd naar de invloed van extrusieparameters en oliegehalte op maïsmeelsnacks. Het onderzoek levert drie essentiële bevindingen op.

09/09/2025

“Voedingsbedrijven kiezen voor circulair water als dit financieel voordeliger is dan regulier water, of als het kansen biedt om de productie uit te breiden”, weten Charlotte Boeckaert en Dirk Halet van VITO Kennispunt Water. Op 14 juli jl. lanceerde de Vlaamse Regering de Blue Deal 2.0.

09/09/2025

“In de vlees- en charcuteriesector zien we dat consumenten vandaag niet enkel zoeken naar smaak, maar ook naar betekenis. Vlees is niet langer een anoniem product op het bord, maar maakt deel uit van een breder verhaal over authenticiteit, herkomst, en identiteit”, zegt Luc De Laet, zaakvoerder van De Laet & Van Haver. “Ambachtelijke bereidingen,...

09/09/2025

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) meldt dat Belgische voedingsbedrijven in 2024 in totaal 283 producten bij consumenten hebben teruggeroepen. Meer dan 70% van deze terugroepingen was gerelateerd aan chemische of microbiologische risico’s. Het autocontrolesysteem maakt voedingsbedrijven zelf verantwoordelijk voor...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.