25-26 SEPTEMBER 2024

FOOD INGREDIENTS TECHNOLOGIES

Nieuws

FOOD INGREDIENTS TECHNOLOGIES

26/08/2021

“Consumenten zijn zich meer bewust van voedingswaarden, maar willen ook met plezier en smaak eten”, zegt David Landau van Food Ingredients Technologies. “Minder zout en suiker in de producten bijvoorbeeld, mag niet ten koste gaan van de smaak.”

CONSUMENT WIL MET SMAAK EN PLEZIER ETEN

 

“Consumenten zijn zich meer bewust van voedingswaarden, maar willen ook met plezier en smaak eten”, zegt David Landau van Food Ingredients Technologies. “Minder zout en suiker in de producten bijvoorbeeld, mag niet ten koste gaan van de smaak.”

 

Een belangrijke trend in de voedingsindustrie is het ontwikkelen van producten met lagere zout- en suikergehaltes en zonder, of met zo weinig mogelijk, additieven en kleurstoffen. Bij de productontwikkeling staat voorop dat smaak en textuur van de producten behouden blijven. “We zijn doorgaans vanaf het begin van de ontwikkelingen bij de projecten van onze klanten betrokken”, zegt de oprichter en eigenaar van Food Ingredients Technologies David Landau. “Dit schept een band van vertrouwen: bedrijven komen dan gemakkelijk naar ons toe als er nieuwe ontwikkelingen gepland zijn of kwaliteitsproblemen opgelost moeten worden.”

 

 

De corebusiness van deze ingrediëntenleverancier is het creëren van functionele en aromatische oplossingen voor voedingsbedrijven. “We zijn ‘hyperflexibel’ en leveren op maat van de klant”, voegt Landau toe. “Food Ingredients Technologies bestaat uit een team van zes hoogopgeleide applicatiegerichte technologen, die vertrouwd zijn met gezondheids- en duurzaamheidsaspecten en de wettelijke regelgeving. Synthetische aromastoffen mogen steeds minder gebruikt worden en worden vervangen door natuurlijke aromastoffen. Vandaag zijn al 85% van onze aroma’s natuurlijk.” Clean labels zonder E-nummers, vegan en eiwitverrijking zijn de andere trends die Landau in de markt opmerkt. Een voorbeeld van een innovatief ingrediënt van deze leverancier is een natuurlijke zoutversterker in poedervorm. Een dosering van 0,05-0,3% volstaat voor eenzelfde zoutintensiteit maar dan met 40% zout minder. Toepassingen zijn bijvoorbeeld vleeswaren, sauzen en groentebereidingen. Landau noemt ook een gesproeidroogd champignonconcentraat Umami Culiflow, waarvan een 0,2-2% dosering volstaat in bijvoorbeeld soepen, sauzen en kant-en-klaarmaaltijden. “We ontwikkelden dit 100% natuurlijke ingrediënt als alternatief voor zout en artificiële smaakversterkers in samenwerking met het Nederlands bedrijf Scelta.”

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

De Intrafood nieuwsbrief brengt 4x per jaar sectornieuws

Partners & Sponsors

Download (1) Microsoftteams Image Fevia Logo Purple Rgb@2X Ie Net Hoge Resolutie Nieuwebaseline RGB

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.