25-26 SEPTEMBER 2024

Primeur Tavola: Desserts met extra eiwit ontwikkeld voor personen die een eiwitrijke levensstijl volgen

Nieuws

Primeur Tavola: Desserts met extra eiwit ontwikkeld voor personen die een eiwitrijke levensstijl volgen

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

 

Maisonie ontwikkelt in een klein team desserts volledig op maat van de klant, van verpakking tot het realiseren van de meest originele smaken. Het bedrijf levert aan de retailers, de food service en de detailhandel. Vanuit de constatering dat de markt gedomineerd wordt door repen en yoghurt met extra eiwit besloot het bedrijf de markt te verbreden met soortgelijke desserts op de markt te brengen. “Als doelgroep kiest het bedrijf voor mensen die een eiwitrijke levensstijl volgen, denk maar aan ouderen en sporters”, zegt Nathalie Van der Straeten, zaakvoerder van deze KMO. “We ontwikkelden alvast vier smaken: banaanmousse met brownie, aardbeimousse, karamelmousse en chocolademousse.”

 

 

Eiwitbron en -rijk

De eerste twee zijn eiwitrijk en de andere twee zijn een bron van eiwit. Eiwitrijk betekent dat meer dan 20% van de energiewaarde van het dessert van eiwit komt. Voor het eiwitbron dessert is de grens minstens 12%. Aan de  basisingrediënten wordt rijsteiwit en het bijzondere faba toegevoegd. “De desserts passen daardoor binnen een eiwitrijk voedingspatroon”, deelt de zaakvoerder mee.

 

 

Zorginstellingen en fitnesszalen

Van der Straeten verwacht dat de desserts in cups allereerst in de zorginstellingen en fitnesszalen te vinden zullen zijn. Daarnaast zullen de desserts ook verkrijgbaar zijn tussen de gebakje en de taarten in de retail. “Onze dessert zijn een smakelijk tussendoortje bij de koffie of bij de brunch of avondeten. We willen dit toegankelijk maken voor iedereen die nood heeft aan eiwitrijke voeding.” Heerlijke desserts maken en nieuwe smaken ontdekken, dat is Maisonie, besluit Van der Straeten.

 

www.maisonie.be

www.tavola.be

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

“Voedingssupplementen zijn wettelijk goed omkaderde, veilige producten. Voor deze op de markt mogen, moet een notificatiedossier worden ingediend bij de FOD Gezondheid”, benadrukt Valerie Vercammen van beroepsfederatie be-sup.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.