25-26 SEPTEMBER
2024

Primeur Tavola: Desserts met extra eiwit ontwikkeld voor personen die een eiwitrijke levensstijl volgen

Nieuws

Primeur Tavola: Desserts met extra eiwit ontwikkeld voor personen die een eiwitrijke levensstijl volgen

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

 

Maisonie ontwikkelt in een klein team desserts volledig op maat van de klant, van verpakking tot het realiseren van de meest originele smaken. Het bedrijf levert aan de retailers, de food service en de detailhandel. Vanuit de constatering dat de markt gedomineerd wordt door repen en yoghurt met extra eiwit besloot het bedrijf de markt te verbreden met soortgelijke desserts op de markt te brengen. “Als doelgroep kiest het bedrijf voor mensen die een eiwitrijke levensstijl volgen, denk maar aan ouderen en sporters”, zegt Nathalie Van der Straeten, zaakvoerder van deze KMO. “We ontwikkelden alvast vier smaken: banaanmousse met brownie, aardbeimousse, karamelmousse en chocolademousse.”

 

 

Eiwitbron en -rijk

De eerste twee zijn eiwitrijk en de andere twee zijn een bron van eiwit. Eiwitrijk betekent dat meer dan 20% van de energiewaarde van het dessert van eiwit komt. Voor het eiwitbron dessert is de grens minstens 12%. Aan de  basisingrediënten wordt rijsteiwit en het bijzondere faba toegevoegd. “De desserts passen daardoor binnen een eiwitrijk voedingspatroon”, deelt de zaakvoerder mee.

 

 

Zorginstellingen en fitnesszalen

Van der Straeten verwacht dat de desserts in cups allereerst in de zorginstellingen en fitnesszalen te vinden zullen zijn. Daarnaast zullen de desserts ook verkrijgbaar zijn tussen de gebakje en de taarten in de retail. “Onze dessert zijn een smakelijk tussendoortje bij de koffie of bij de brunch of avondeten. We willen dit toegankelijk maken voor iedereen die nood heeft aan eiwitrijke voeding.” Heerlijke desserts maken en nieuwe smaken ontdekken, dat is Maisonie, besluit Van der Straeten.

 

www.maisonie.be

www.tavola.be

Gerelateerd nieuws

20/06/2024

“De gemiddelde Belg is toch een Bourgondiër. Als producenten van bereide maaltijden additieven gebruiken, is dat omdat die – net als de andere ingrediënten – een functie hebben. Het is een misvatting dat van alles zo maar aan maaltijden wordt toegevoegd”, stelt de directeur Anneleen Vandewynckel van de sectorfederatie BReMa duidelijk.

20/06/2024

Hoe kunnen micro-organismen gebruikt worden om alternatieve (melk)eiwitten te fabriceren? Dat kan op twee manieren lichtte Julia Keppler van Wageningen University & Research toe tijdens het voorjaarcongres van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde.

20/06/2024

"Voedingsbedrijven voegen additieven aan hun producten toe omwille van een specifieke functie", communiceert de federatie van de Belgische voedingsindustrie FEVIA. “Uitspraken tegen ‘ultrabewerkte’ voeding zijn vaak wetenschappelijk ongegrond.”

20/06/2024

Natuurlijk magnesiumchloride (MgCl2) is een gezond, innovatief alternatief voor natriumchloride (NaCl), in de volksmond zout. Nedmag bracht dit in februari op de markt. Applicatietechnoloog Jetze Wijnia bespreekt de voordelen. “Het ingrediënt, dan wel additief, is niet alleen natuurlijk, het is in staat de hoeveelheid natrium in voedingsproducten...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.