25-26 SEPTEMBER
2024

Sportgezondheidsvoeding smakelijker en gebruiksgemakkelijker

Nieuws

Sportgezondheidsvoeding smakelijker en gebruiksgemakkelijker

25/04/2023

Voor intensieve sporters zijn gebruiksgemak en een goede smaak van hun sportgezondheidsvoeding van groot belang geworden, constateert Geert Feys van Ingrizo als trend. “Er vindt een shift plaats.”

 

Body shakes, hoge eiwitconcentraten in poedervorm, worden extra aangevuld door lekkere tussendoortjes die voor het sporten gegeten worden. Ingrizo zet in op verschillende innovatieve concepten. “De markt van sportvoeding groeit bij ons jaarlijks met ongeveer 30%, aanzienlijk meer dan klassieke voeding”, zegt ceo Geert Feys bij Ingrizo, als leverancier gespecialiseerd in voedings- en gezondheidsingrediënten. “We zien steeds meer een overlap tussen beide segmenten. Functionele ingrediënten voor sportgezondheidszorg kunnen worden verwerkt in gangbare voeding. Naast wafels zijn dit bijvoorbeeld, smoothies, maar ook soep of gummy’s.”

 

Belangrijk is dat deze ingrediënten gemakkelijk gebruikt kunnen worden in porties per aanbevolen dagdosis en functioneel blijven zonder impact op de smaak en de textuur. De consument let weliswaar voor zijn gezondheid op de nutritionele samenstelling op het etiket, maar het product moet lekker blijven.

 

 

Collageeneiwitten

Vandaag de dag ziet Josephine Van Wambeke, technical sales engineer bij Ingrizo, een sterke groei in de range van collageeneiwitten, zoals Peptan. Niet alleen herstelt dit functionele dierlijke eiwit de spieren, maar zorgt ook voor een sneller herstel van weefsels. Dit resulteert ook in een snellere recovery van de atleet. Van Wambeke: “Het hoge eiwitgehalte, minstens 90%, en de unieke aminozurensamenstelling van de peptides resulteren in een snelle en goede biobeschikbaarheid voor actieve sporters, maar ook voor ouderen. Kwaaltjes worden voorkomen.”

 

Een ander interessant functioneel ingrediënt is het kraakbeenextract Colarix, dat de mobiliteit verbetert en gewrichtsklachten vermindert. Het extract is een matrix van collageeneiwitten en chondroitinesulfaat. Een dagelijkse dosering van 1 gram heeft een positief effect, zo blijkt uit een recente studie, zegt de technical sales engineer. “Tot slot zien we dat bij de formulatie van energieboosters steeds vaker wordt geopteerd voor een natuurlijke bron van cafeïne, geëxtraheerd uit de guarana plant. Zo blijkt dat de voedingssector een steeds evoluerend segment is. Ingrizo helpt bij formulaties die beantwoorden aan de vraag en noden van sporters.”

 

www.ingrizo.com

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws

19/09/2024

Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.

19/09/2024

Binnen zijn doctoraat onderzocht Michiel Schreurs aan de KU Leuven hoe we AI ook kunnen toepassen om de smaak van voeding te voorspellen en begrijpen; waar beter te beginnen dan bij Belgische bieren. Hij steekt van wal met allereerst algemene conclusies over Artificiële Intelligentie en machine learning in de praktijk.

19/09/2024

De chocolade-industrie staat voor een ongekende uitdaging. Klimaatverandering en jarenlange ondermaatse investeringen in cacaoplantages hebben de cacaoprijzen het afgelopen jaar drastisch de hoogte ingejaagd.

19/09/2024

Het seminarprogramma van Intrafood:24 omvat twee actuele thema’s: ‘Toepassing van AI bij productontwikkeling’ en ‘Hedendaagse, gezonde nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten’, licht professor Koen Dewettinck (UGent) alvast een en ander toe bij deze editie van de Intrafood-beurs die doorgaat op 25 en 26 september 2024.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.