25-26 SEPTEMBER 2024

Sportgezondheidsvoeding smakelijker en gebruiksgemakkelijker

Nieuws

Sportgezondheidsvoeding smakelijker en gebruiksgemakkelijker

25/04/2023

Voor intensieve sporters zijn gebruiksgemak en een goede smaak van hun sportgezondheidsvoeding van groot belang geworden, constateert Geert Feys van Ingrizo als trend. “Er vindt een shift plaats.”

 

Body shakes, hoge eiwitconcentraten in poedervorm, worden extra aangevuld door lekkere tussendoortjes die voor het sporten gegeten worden. Ingrizo zet in op verschillende innovatieve concepten. “De markt van sportvoeding groeit bij ons jaarlijks met ongeveer 30%, aanzienlijk meer dan klassieke voeding”, zegt ceo Geert Feys bij Ingrizo, als leverancier gespecialiseerd in voedings- en gezondheidsingrediënten. “We zien steeds meer een overlap tussen beide segmenten. Functionele ingrediënten voor sportgezondheidszorg kunnen worden verwerkt in gangbare voeding. Naast wafels zijn dit bijvoorbeeld, smoothies, maar ook soep of gummy’s.”

 

Belangrijk is dat deze ingrediënten gemakkelijk gebruikt kunnen worden in porties per aanbevolen dagdosis en functioneel blijven zonder impact op de smaak en de textuur. De consument let weliswaar voor zijn gezondheid op de nutritionele samenstelling op het etiket, maar het product moet lekker blijven.

 

 

Collageeneiwitten

Vandaag de dag ziet Josephine Van Wambeke, technical sales engineer bij Ingrizo, een sterke groei in de range van collageeneiwitten, zoals Peptan. Niet alleen herstelt dit functionele dierlijke eiwit de spieren, maar zorgt ook voor een sneller herstel van weefsels. Dit resulteert ook in een snellere recovery van de atleet. Van Wambeke: “Het hoge eiwitgehalte, minstens 90%, en de unieke aminozurensamenstelling van de peptides resulteren in een snelle en goede biobeschikbaarheid voor actieve sporters, maar ook voor ouderen. Kwaaltjes worden voorkomen.”

 

Een ander interessant functioneel ingrediënt is het kraakbeenextract Colarix, dat de mobiliteit verbetert en gewrichtsklachten vermindert. Het extract is een matrix van collageeneiwitten en chondroitinesulfaat. Een dagelijkse dosering van 1 gram heeft een positief effect, zo blijkt uit een recente studie, zegt de technical sales engineer. “Tot slot zien we dat bij de formulatie van energieboosters steeds vaker wordt geopteerd voor een natuurlijke bron van cafeïne, geëxtraheerd uit de guarana plant. Zo blijkt dat de voedingssector een steeds evoluerend segment is. Ingrizo helpt bij formulaties die beantwoorden aan de vraag en noden van sporters.”

 

www.ingrizo.com

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.