25-26 SEPTEMBER
2024

Sportgezondheidsvoeding smakelijker en gebruiksgemakkelijker

Nieuws

Sportgezondheidsvoeding smakelijker en gebruiksgemakkelijker

25/04/2023

Voor intensieve sporters zijn gebruiksgemak en een goede smaak van hun sportgezondheidsvoeding van groot belang geworden, constateert Geert Feys van Ingrizo als trend. “Er vindt een shift plaats.”

 

Body shakes, hoge eiwitconcentraten in poedervorm, worden extra aangevuld door lekkere tussendoortjes die voor het sporten gegeten worden. Ingrizo zet in op verschillende innovatieve concepten. “De markt van sportvoeding groeit bij ons jaarlijks met ongeveer 30%, aanzienlijk meer dan klassieke voeding”, zegt ceo Geert Feys bij Ingrizo, als leverancier gespecialiseerd in voedings- en gezondheidsingrediënten. “We zien steeds meer een overlap tussen beide segmenten. Functionele ingrediënten voor sportgezondheidszorg kunnen worden verwerkt in gangbare voeding. Naast wafels zijn dit bijvoorbeeld, smoothies, maar ook soep of gummy’s.”

 

Belangrijk is dat deze ingrediënten gemakkelijk gebruikt kunnen worden in porties per aanbevolen dagdosis en functioneel blijven zonder impact op de smaak en de textuur. De consument let weliswaar voor zijn gezondheid op de nutritionele samenstelling op het etiket, maar het product moet lekker blijven.

 

 

Collageeneiwitten

Vandaag de dag ziet Josephine Van Wambeke, technical sales engineer bij Ingrizo, een sterke groei in de range van collageeneiwitten, zoals Peptan. Niet alleen herstelt dit functionele dierlijke eiwit de spieren, maar zorgt ook voor een sneller herstel van weefsels. Dit resulteert ook in een snellere recovery van de atleet. Van Wambeke: “Het hoge eiwitgehalte, minstens 90%, en de unieke aminozurensamenstelling van de peptides resulteren in een snelle en goede biobeschikbaarheid voor actieve sporters, maar ook voor ouderen. Kwaaltjes worden voorkomen.”

 

Een ander interessant functioneel ingrediënt is het kraakbeenextract Colarix, dat de mobiliteit verbetert en gewrichtsklachten vermindert. Het extract is een matrix van collageeneiwitten en chondroitinesulfaat. Een dagelijkse dosering van 1 gram heeft een positief effect, zo blijkt uit een recente studie, zegt de technical sales engineer. “Tot slot zien we dat bij de formulatie van energieboosters steeds vaker wordt geopteerd voor een natuurlijke bron van cafeïne, geëxtraheerd uit de guarana plant. Zo blijkt dat de voedingssector een steeds evoluerend segment is. Ingrizo helpt bij formulaties die beantwoorden aan de vraag en noden van sporters.”

 

www.ingrizo.com

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws

20/06/2024

“De gemiddelde Belg is toch een Bourgondiër. Als producenten van bereide maaltijden additieven gebruiken, is dat omdat die – net als de andere ingrediënten – een functie hebben. Het is een misvatting dat van alles zo maar aan maaltijden wordt toegevoegd”, stelt de directeur Anneleen Vandewynckel van de sectorfederatie BReMa duidelijk.

20/06/2024

Hoe kunnen micro-organismen gebruikt worden om alternatieve (melk)eiwitten te fabriceren? Dat kan op twee manieren lichtte Julia Keppler van Wageningen University & Research toe tijdens het voorjaarcongres van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde.

20/06/2024

"Voedingsbedrijven voegen additieven aan hun producten toe omwille van een specifieke functie", communiceert de federatie van de Belgische voedingsindustrie FEVIA. “Uitspraken tegen ‘ultrabewerkte’ voeding zijn vaak wetenschappelijk ongegrond.”

20/06/2024

Natuurlijk magnesiumchloride (MgCl2) is een gezond, innovatief alternatief voor natriumchloride (NaCl), in de volksmond zout. Nedmag bracht dit in februari op de markt. Applicatietechnoloog Jetze Wijnia bespreekt de voordelen. “Het ingrediënt, dan wel additief, is niet alleen natuurlijk, het is in staat de hoeveelheid natrium in voedingsproducten...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.