AI en machine learning zijn aan een enorme opmars bezig. Binnen zijn doctoraat onderzocht Michiel Schreurs of we AI ook kunnen toepassen om de smaak van voeding te voorspellen en begrijpen; waar beter te beginnen dan bij Belgische bieren? Tijdens zijn onderzoek kwam hij tegelijk in aanraking met de voedingsindustrie en de AI-wereld. In zijn talk deelt hij deze inzichten, zowel praktisch over hoe AI juist werkt en waarom het geschikt is voor zijn onderzoek, als vooruitkijkend naar de brede waaier aan mogelijke toepassingen van AI binnen de voedingssector.
BEng. Julia Eichholtz
Bachelor of Engineering, Master Student, DIL - German Institute of Food Technology
Dr. ir. Eric De Maerteleire
Bio-ingenieur; Doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen
Ir. Lynn Verstrepen
BioEngineer, Director Product Management, Bestmix
Bernard Lahousse
Co-founder, Foodpairing
Prof. dr. Xavier Gellynck
Faculty of Bioscience Engineering, Department of Agricultural Economics, UGent
Hilde Van der Straeten
Investment Director Korys
Ir. Tess Plaquet
Business Development Manager, Rousselot