25-26 SEPTEMBER 2024

VOEDINGSBEDRIJVEN KOPEN RECHTSTREEKS IN BIJ LEVERANCIERS

Nieuws

VOEDINGSBEDRIJVEN KOPEN RECHTSTREEKS IN BIJ LEVERANCIERS

12/10/2021

“Steeds meer voedingsbedrijven kopen mediterrane ingrediënten rechtstreeks bij de leveranciers”, zegt Richard Peper van foodbroker Don Pepe. “De importeur/distributeur slaan de voedingsbedrijven over. Dat scheelt in de kosten, maar dat niet alleen.”

“Steeds meer voedingsbedrijven kopen mediterrane ingrediënten rechtstreeks bij de leveranciers”, zegt Richard Peper van foodbroker Don Pepe. “De importeur/distributeur slaan de voedingsbedrijven over. Dat scheelt in de kosten, maar dat niet alleen.”

 

 

Don Pepe is meer dan 30 jaar actief als foodbroker op de mediterrane markt. “We beschikken over 30 jaar ervaring en kennen de trends in mediterrane voeding en ingrediënten”, zegt Richard Peper, zaakvoerder van Don Pepe. Hij is stellig van mening dat artikelen geproduceerd moeten worden waar ze oorspronkelijk vandaan komen. “Je krijgt daardoor de pure smaak, emotie en cultuur erin. Je proeft daarom het verschil ook. Dankzij onze persoonlijke, betrouwbare contacten met de producenten kennen we hun producten en blijven we op de hoogte van de laatste innovaties. We kunnen voedingsbedrijven hierin adviseren. We zijn altijd op zoek naar specifieke ingrediënten die zich onderscheiden in smaak en kwaliteit en meerwaarde geven aan een product.” Een belangrijk voordeel van samenwerken met Don Pepe is vooral de efficiëntie bij de inkoop en de lagere kosten voor de klanten. “Wij hebben geen voorraden.”

 

 

Productontwikkeling


Samen met voedingsbedrijven werkt Don Pepe binnen een co-creatieproject ook aan productontwikkeling. “Onze grootste kick is het ontwikkelen van een product dat een klant nog niet bedacht heeft, maar dat wel past binnen het productassortiment van het voedingsbedrijf”, vervolgt Peper. “We helpen bedrijven bij het verkrijgen van strategisch concurrentievoordeel door het ontwikkelen van vooruitstrevende producten die aansluiten bij de wensen van de doelgroep van het voedingsbedrijf.” Don Pepe stelt het bedrijf interessante ingrediënten en bijhorende recepten voor. Peper: “We kunnen desgewenst het volledige productontwikkelingstraject, van concept tot productintroductie, uit handen nemen van het voedingsbedrijf.” Uiteraard wordt rekening gehouden met een belangrijke trends als minder zout en clean labels. Een belangrijke troef van mediterrane producten is natuurlijk het gezonde imago.

 

Gerelateerd nieuws

14/03/2024

Wat wil de consument morgen écht op zijn bord? Met deze uitdagende vraag gaan food bedrijven telkens opnieuw aan de slag om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste consument.

14/03/2024

Eiwitverrijkte voedingsproducten geven convenience aan wie wil of wie best meer eiwit moet innemen. Doorgaans is het niet nodig om deze te consumeren.

14/03/2024

“We krijgen steeds meer vragen van onze klanten over het uitsluiten van kruiscontaminatie bij het mengen en verpakken van droge ingrediënten voor de voedingsindustrie”, zegt Domien Sierens van Food Blending. “Hygiëne en kwaliteitsborging staan voorop.”

14/03/2024

Maisonie lanceert tijdens de gastronomische vakbeurs Tavola, 17-19 maart, vier smaken desserts met extra eiwit. Twee zijn voedingskundig een bron van eiwit en twee zijn eiwitrijk, deelt Nathalie Van der Straeten alvast mee. Ook verklapt ze welke plantaardige eiwitten toe zijn gevoegd.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.