AI en machine learning zijn aan een enorme opmars bezig. Binnen zijn doctoraat onderzocht Michiel Schreurs of we AI ook kunnen toepassen om de smaak van voeding te voorspellen en begrijpen; waar beter te beginnen dan bij Belgische bieren? Tijdens zijn onderzoek kwam hij tegelijk in aanraking met de voedingsindustrie en de AI-wereld. In zijn talk deelt hij deze inzichten, zowel praktisch over hoe AI juist werkt en waarom het geschikt is voor zijn onderzoek, als vooruitkijkend naar de brede waaier aan mogelijke toepassingen van AI binnen de voedingssector.
BEng. Julia Eichholtz
Bachelor of Engineering, Master Student, DIL - German Institute of Food Technology
Dr. ir. Eric De Maerteleire
Bioingénieur, Docteur en Sciences Agricoles et Sciences Biologiques Appliquées
Ir. Lynn Verstrepen
Bioingénieure, Director Product Management, Bestmix
Bernard Lahousse
Cofondateur, Foodpairing
Prof. dr. Xavier Gellynck
Faculty of Bioscience Engineering - Department of Agricultural Economics, Ghent University
Hilde Van der Straeten
Investment Director, Korys
Ir. Tess Plaquet
Business Development Manager, Rousselot
Ir. Claudia Delbaere
General manager Cacaolab