28 - 29
SEPTEMBER 2022

Het programma wordt samengesteld door het Wetenschappelijk Comité van Intrafood olv. Prof. dr. ir. Koen Dewettinck, UGent

Woensdag 28 september

De huidige marktsituatie en die van morgen met de oorlog in Oekraïne, verstoorde supply chains, schaarste van grondstoffen, hoge kosten, ...  Wat zijn de uitdagingen én mogelijkheden bij het herformuleren van producten en bij de ontwikkeling van nieuwe producten?

Donderdag 29 september

Deze seminars staan in het teken van de nieuwe processing technologie en de impact van smart processing op productinnovatie. Ontdek welke technologische evoluties al op vandaag, maar zeker ook in de nabije toekomst zullen bijdragen aan de verbetering en creatie van voedingsproducten. Zo ontdekt u nu al nieuwe richtingen voor uw productontwikkeling van morgen. 

Programma i.s.m. ingenieursvereniging ie-net expertgroep voeding

Praktische info: de taal waarin de titel wordt aangekondigd is de taal van de presentatie.

Gefilterd Filter
Filteren
Tijd
icons8-watch Created with Sketch.
icons8-watch Created with Sketch. 11:00-11:45 - 28 sep Seminar room
De schaarste van grondstoffen en ingrediënten nu & morgen: op mondiaal vlak bekeken

Prof. dr. Xavier Gellynck Faculty of Bioscience Engineering, Department of Agricultural Economics, UGent

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 11:45-12:30 - 28 sep Seminar room
Hoe weerbaar is de Belgische voedingsindustrie in tijden van crisis?

Ph.D. Carole Dembour Advisor Economic Affairs, FEVIA

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 12:30-13:15 - 28 sep Seminar room
Herformuleren van bakkerijproducten met alternatieve grondstoffen: opportuniteiten en beperkingen

Prof. Filip Van Bockstaele Onderzoeksdirecteur UGent Vandemoortele Centre

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 13:15-14:00 - 28 sep Seminar room
Herformulering & ontwikkeling van producten in de huidige context van schaarste van grondstoffen: cases uit verschillende productsectoren

Dr. Maxime Willems Founder & CEO @foodlab & incubator Proef!

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 14:00-14:45 - 28 sep Seminar room
Saddle up: Animal-free Caseins (EN)

Will van den Tweel Project Director, Those Vegan Cowboys

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 14:45-15:30 - 28 sep Seminar room
Valorisation potentials of byproducts from the agrofood industry (EN)

Dr. MSc. Yang Zou Research Unit VEG-i-TEC; Ghent University - campus Kortrijk

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 15:30-16:15 - 28 sep Seminar room
Recente ontwikkelingen mbt ultra processed foods, gevolgd door open discussie

Prof. dr. ir. Koen Dewettinck Dept. Food Technology, Safety & Health, UGent

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 10:30-11:00 - 29 sep Seminar room
Productontwikkeling: van idee tot het schap 7 maal sneller! Van labo tot marketing eindelijk volledig ERP-geïntegreerd!

Arjen van Barneveld Manager Manufacturing Operations, Siemens Digital Industries Software

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 11:30-11:45 - 29 sep Seminar room
Toepassingen, voordelen en voorbeelden van radio frequentie golven in food processing

Dr. Eric Oving CEO RF Food Systems

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 11:45-12:00 - 29 sep Seminar room
De PowerHeater, een sleuteltechnologie voor optimaal textureren van dierlijke en/of plantaardige eiwitten

Ir. Piet Deceunynck CEO Taaas - Powerheater

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 13:00-13:30 - 29 sep Seminar room
Opportunities for the use of pulsed electric fields (PEF) in food industry (EN)

Dr. Kemal Aganovic Head of Advanced Technologies, DIL-German Institute of Food Technologies

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 14:00-14:20 - 29 sep Seminar room
Innovation in taste & texture (EN)

TASTE: Staying on top of consumer trends in bakery: an introduction into Puratos’ Taste Tomorrow insights programme

Nanno Palte Group Marketing Intelligence Manager, Puratos

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 14:25-14:45 - 29 sep Seminar room
Innovatie in taste & texture

Texture: Innovaties in creëren van textuur

Bsc, Daniel Abts Principal Scientist, Cargill

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 15:00-15:15 - 29 sep Seminar room
Innovaties in de pijplijn

Industriële toepassingen van microgolftechnologie

MSc Yves De Bleecker Coördinator Expertisecentrum Agro- en Biotechnologie - Hogeschool VIVES

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 15:15-15:30 - 29 sep Seminar room
Innovations in the pipeline (EN)

Advanced technologies for food processing

Dr. Kemal Aganovic Head of Advanced Technologies, DIL-German Institute of Food Technologies

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 15:30-15:45 - 29 sep Seminar room
Innovations in the pipeline (EN)

Major challenges for innovative food manufacturers in an ever-changing complex food system approach

Prof. dr. ir. Koen Dewettinck Dept. Food Technology, Safety & Health, UGent

Meer info Toevoegen aan mijn programma

 

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Instellingen wissen